Evleniyoruz, Peki Ya Saçımız Nolucak !!!

11:04:00

Aman allahım!!! İşte en zor, en karar verilmez, hatta karar verilip son anda değiştirilebilir tek ve yegane şeye geldik, SAÇ... Günlerdir diyeceğim ama kesinlikle bana inanmayacaksınız biliyorum, yıllardır "Eğer bir gün evlenirsem saçlarım nasıl olmalı" diye düşünüp durdum... "Saçlarım uzun ve sarı açık kullanayım, ama yok yaaa topuzunda asil bir havası var, ama peki ya çok oynayıp zıplarsam topuz dağılır, açık saçlarım kendinden geçer !!! " gibi binlerce düşünce arasında boğulup duruyorum. Hala karar verememiş olsam da nikah ve düğün ayrı günlerde ve yerlerde olacağı için iki farklı modeli de denemeyi düşünüyorum, ki bakalım bu kararımı uygulamada ne denli başarılı olacağım :) 

Gelin saçı dendiği zaman mutlaka detaylıca düşünmek gerek. Öncelikle sizin ezelden beridir kendinizi nasıl düşlediğiniz en önemli etken. İkinci en önemli etken ise gelinliğinizin modeli. Eğer omuz kısımlarında detayları olan bir gelinlik giyiyorsanız, boynunuzun güzelliğini vurgulayan bir topuz sizi kraliçe gibi yapacaktır. Bence en şanslı olan gelinlik tipi straplez modeller. Neredeyse her model saç bu tarz gelinliklerde güzel durabiliyor, tabi profesyonel bir ekip tarafından uygulandığı sürece. Diğer etkenler ise düğün mekanınız ve konseptiniz,  düğün tarihiniz, yakınlarınızın ve arkadaşlarınızın düşünceleri, düğünde çok hoplayıp zıplayacak mısınız vb. gibi uzar gider bu liste :) 

Diyelim ki saçlarınızı nasıl yaptıracağınıza karar verdiniz, hemen diğer konu devreye giriyor, "Aksesuar kullanacak mıyım !". Nacizane fikrim, ben gelinlerde saç aksesuarlarına bayılıyor ve çok tatlı buluyorum, tabiki karar verdiğiniz saç modeli el verdiği sürece... Bu anti parantezi de geçtikten sonra saçlarınızı bir taç ile tamamlamak, parıltılı bir saç tarağı ile son dokunuşu yapmak yada çiçekler kondurmak tamamen sizin ve saç ekibinizin kararına kalmış. Tabi kullanılan aksesuar ile takacağınız duvak arasındaki kombini de bu esnada göz önünde bulundurmak lazım. Kimse düğününde çarşamba pazarı gibi bir kafayla dolaşmak istemez :) 

Beğendiğim ve belkide aralarından bir modeli seçeceğim klasörlerimde biriken bir kaç görseli tüm gelin adayları için bir araya topladım. Siz nasıl bir saç modeli yaptıracaksınız yada zaten yaptırdınız ?







You Might Also Like

6 yorum

  1. resimlerden romantik saçları sevdiğin okadar belli ki :) iki kere gelinliğini giyeceğin için şanslısın iki model denersin canım.O güzel saçlarına bu modellerin çok güzel olacağına eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim canım, genelde bu tarz görselleri beğeniyorum ama inş düğünde istediğim gibi olur ;)

      Sil
  2. http://foto.mahmure.com/moda/2013-gelin-saci-modelleri/37807/21

    YanıtlaSil
  3. canım çok sevindim hayırlı olsun :) bana sorarsan saçlarda sorun yaşamamak için en mantklsı ilkbahar/sonbharda düğün yapmak ama nikahta açık yapabilrsin en azından fotolar için :))
    mutluluklar şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim düşüncemde nikahta acık, düğünde topuz yaptırmak ama bakalım ;)

      Sil