Hangi Makyaj Bazı ?

18:23:00

Bir önceki Concealer postum instagram, blog ve e-mail ile oldukça ilgi görünce, kullandığım, memnun kaldığım yada kalmadığım kozmetik ürünleri sizinle tek tek paylaşmaya karar verdim. Bu tarz yazıları oldukça yararlı buluyorum, bir ürünü almadan önce başka kişilerin deneyimlerini okumak benim için mükemmel bir kolaylık... Ama unutmamakta fayda var; benim oldukça memnun kaldığım ürünler başka kişilerde farklı sonuçlar verebilir ;)



Flormar CC Krem #CC01 : Color Corrector yani renk eşitleyici 'nin bu kez lila rengi olanı postumuza konuk oldu. Lila rengi ciltteki cansız, solgun ve sarımsı görüntüyü yok etmeye yönelik. Kesinlikle kapatıcılığı yok, ama yüzünüze uyguladığınız eşitlenmiş bir görüntü almanız kesin ;) Ama daha yoğun bir kapatıcılık istiyorsanız, bunu baz gibi uygulayıp üzerine ince bir kat fondöten geçebilirsiniz. Doğal görünümü seviyorsanız, cildinizde fazla bir kusur yok ise günlük makyaj için sür-çık bir ürün. Özel makyajlarınızda da baz olarak kullanabilirsiniz. Ama ben zaten bunun üzerine kapatıcı fondöten kullanacağım diyorsanız bence sizler için gereksiz diyebilirim, boşuna almayın. Ama sadece bunu sürüp çıkacağım yada incecik bir kat fondöten geçeceğim diyorsanız bir Flormar kioskunda yada mağazasında deneyip alın derim ;) Pembe renkli CC krem yorumum için buraya tıklayabilirsiniz....

Mac Prep+Prime Skin Base Visage : Uzun zamandır severek kullandığım bir ürün diyerek hemen tanıtımıma başlayayim ki, bu konuda biraz bu baza yatkın olduğum anlaşılsın :) Tamamen baz olarak kullanabileceğiniz beyaz renkli ve hafif ışıltılı bir krem diyebilirim bu ürün için. Cildinize yedirdiğinizde kadifemsi bir his bıraktığı gibi, çok olmasa da renk eşitliği sağlıyor. Ama mükemmel bir baz görevi görüyor. Üzerine uyguladığınız fondöten yada pudra cilde çok iyi oturuyor ve oldukça tatmin edici bir görüntü ortaya çıkıyor. İçerisinde ışıltılar var diye sakın parlama yapacağını düşünmeyin, hatta T bölgenizde parlama oluyorsa normalde, onu bile biraz daha engelleyebiliyor ;) Ayrıca şunu kesinlikle belirtmeliyim ki, gözeneklere hiç bir etkisi yok, o tarz bir ürün istiyorsanız Estee Lauder Idealist yada Benefit Porefessional'ı öneririm ;) 

Loreal Lumi Magique Base : Bu baz+aydınlatıcı benim kararsız kaldığım bazlardan bir tanesi. Neden diyecek olursanız bence tamamen özel gün makyajı ürünü çünkü oldukça ışıltılı. Sadece nemlendiricinizin üzerine uygularsanız aydınlatıcı görevi görür, fondöten altına uygularsanız baz... Fondöten altına uygulandığında ışıltısını kesinlikle kaybetmiyor. Ama cildiniz karma yada yağlı ise kesinlikle o bölgelere kullanmamanızı tavsiye ederim, çok daha yağlı bir görünüm elde edersiniz. Ki işte bu nokta, benim kararsız olmamın tek etkeni.... Haricinde yapısını anlatırsam ; prep+prime 'dan daha sıvı ama onun gibi beyaz ve oldukça sedefli bir ışıltısı var. Deneyip öyle alın derim yine ;) 

Umarım faydalı olabilmişimdir... Mutlu ve Bakımlı Haftalar !

You Might Also Like

3 yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. merhaba seval hanim.ben size amway artistry concealeri tavsiye ederim inanilmaz guzel 1 urun ayrica icinde spf 15 var.yaziniz icin tesekkurler boyle kullandiginiz urunler hakkinda yazip bizleri bilgilendirdiyiniz icin.azerbaycandan selamlar

    YanıtlaSil
  3. hımmmm mac ıle aynı g-fıkırdeyım sahane..gercı yuzume allak dıısnda bısı surmesem de sevıyorum bunu:)

    YanıtlaSil